Detská výživa bez cukru

By | 10. marca 2014

Na konci leta som veľmi chcela spraviť domácu detskú výživu pre nášho vtedy šesť mesačného synčeka. U rodičov na záhrade práve dozrievali broskyne, ktoré boli sladké a šťavnaté. Keďže sa snažíme zdravo stravovať, manžel nechcel, aby sme do detskej výživy dali akýkoľvek cukor. Hľadala som rôzne recepty no v každom bol cukor. A tak som sa to rozhodla vyskúšať bez cukru sama.  A podarilo sa. Urobili sme 60 malých pohárov a ani jedna fľaštička sa nepokazila. A preto som sa rozhodla zverejniť ako som to pripravovala.

Potrebujeme:

  • 2 kg zrelých jabĺk (pozor, aby neboli nadhnité)
  • 2 kg zrelých broskýň
  • dojčenská voda (podľa potreby)
  • 1 zlatý klas na zahustenie

POSTUP: Jablká a broskyne umyjeme. Jablká ošúpeme a zbavíme jadrovníkov. Broskyne zbavíme kôstky. Ovocie nakrájame na mesiačiky a zalejeme dojčenskou vodou. Varíme, až kým všetko nezmäkne (cca 1 hodinu). Občas premiešame, aby nám to neprihorelo. Ak je potrebné podlievame dojčenskou vodou. Keď je všetko mäkké, odstavíme a prepasírujeme. Vrátime na sporák a zalejeme vo vode rozrobeným zlatým klasom.  Necháme 5 minút prevrieť a odstavíme. Malé poháre vyvaríme. Do takto sterilizovaných pohárov dáme hotovú výživu, zavíčkujeme a sterilizujeme cca 30 minút.

TYP: podobne som robila aj jablkovo-hruškovú detskú výživu. Ovocie môžete dať podľa preferencií papkáča.

2 thoughts on “Detská výživa bez cukru

  1. Supermama

    Domaca vyziva je skvele riesenie ako nachystat prikrmy do zasoby alebo na cesty. Chcela by som spravit aj zeleninove, pripadne zelenina/ryza/masko. Nemas nahodou skusenosti s takymito receptami ? 🙂

    Reply
    1. admin

      zatial moc nie 🙂 ale mame uz druhe babo a je najvyssi cas nieco take vyskusat 🙂 potom sa podelim

      Reply

Pridaj komentár